onsdag, oktober 18

Syk av kjærlighet

Ja, slik kan det sies. Det er bruden i Salomos Høysang som sier dette. Salomos Høysang er en av skriftene i Det gamle testamentet. Det handler om to som er glade i hverandre.

Syk av kjærlighet! Millioner har sagt noe slikt til hverandre. En person av det annet kjønn har fanget ens oppmerksomhet helt. Hør hvordan det kan sies i Salomos Høysang:
"Din røst er så myk din skikkelse så vakker" (2, 14)
"Alt hos deg er vakkert, min elskede. Det finnse ikke feil ved deg!" (4, 7)
"Min venn er min og jeg hans!" (6, 3)
"For kjærligheten er sterk som døden." (8, 6)

Skal si de var lykkelige og rike! Men hvis kjærligheten ikke er gjensidig, faller hele verden i grus. Det er det jo også mange som har opplevd.

Gud selv har lagt denne evnen til kjærlighet ned i oss. Det er noe stort, noe som setter farge på ungdomsårene for mange mennesker.

Det tragiske er at så mange bare "leker med" noen en er mer eller mindre forelsket i. Kanskje en ikke mener noe alvorlig med det i det hele tatt. En er ikke interessert i den andres indre liv, bare i flørt og kjærtegn for en kort stund. En slik holdning er syng imot Gud

(Lyskasteren, 15. oktober)


....Bare noe å tenke på....
(kommenter i vei!!)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Enig! Kjempebra noen tar tak i dette!

Anonym sa...

ja enige mæ alette =) men kanskje nogen jær dæ uden å veda dæ..? på sett å vis..på en måde..elle? :s okay blei litt forvirra der, men kanskje?? seff æ dæ teit å vanvittig domt jort!! menne... nei off ska ikje forsvara! drid i! enige mæ dæ du seie silje! burde ikje vær sånt..!

Silje og Dan sa...

va kje mæg så skreiv dæ då, som dåkke såg, men æg suns bare dæ va så tankevekkane at æg bare måtte skriva dæ av (mæ kilde...) =)

æg æ enige i dæ sjøl ao då.. =)

tusen takk for kommentara!
å forresten, he nogen av dåkke skype? legg te lyevims visste!=)